Content marketing

Contentmarketing hetzelfde als daten?

Ik kwam laatst een post tegen waarbij gesteld werd dat contentmarketing hetzelfde is als daten. Nu ben ik ruim 20 jaar niet aan het daten geweest, ja, met mijn man, maar hoe de huidige wereld van daten eruit ziet..geen flauw idee.

Er zaten wel wat interessante punten in die ik vandaag met je wil delen. Men zal echt niet na één blogpost of één YouTube-video met je in zee gaan. Daar is wel meer voor nodig. Gemiddeld moet je 7 (!) keer verschijnen, om het vertrouwen van een klant te wekken. Het is net als daten; je gaat niet na de eerste date meteen samenwonen. Daar is tijd voor nodig, maar ook vertrouwen. Je wilt dat je potentiële klant je gaat vertrouwen en inziet dat jouw aanbod de oplossing is voor haar probleem. Wanneer het vertrouwen er is, wordt de stap naar koop een stuk kleiner. 

3 simpele tips om mee aan de slag te gaan

  1. Weest consistent met je content. Hou vol. Niet iedereen heeft het eerste jaar meteen succes. Het kan soms een paar maanden duren voordat je opvalt. Post niet gewoon iets, om vervolgens maanden te verdwijnen. Je wilt het vertrouwen van je potentieel klant/lezer winnen.
  2. Zorg ervoor dat je marketingstrategie in lijn is met je business-doel. Wil je meer leads? Stem je strategie hier op af. Je salesteam ondersteunen? Zorg voor kant-en-klare content die zij zo kunnen presenteren of opsturen (hint: whitepapers/e-books).
  3. Maak waardevolle content. Creëer iets waar je potentiële klant/lezer iets aan heeft. Een whitepaper met informatie over jullie processen? Of een whitepaper met een probleem-oplossing. Ik ben zo vaak whitepapers tegengekomen met slechte tot matige inhoud. Als jij als bedrijf een lezer niet kan boeien, is deze snel weg.

Je lezer is op zoek naar informatie waar zij mee verder kan. Het is aan jou de taak om je expertise te tonen en die onder de aandacht te brengen. Doe dit in de vorm van een video, een blog of een whitepaper. Kies de manier waarvan jij vindt dat het bij jou en het bedrijf past.

Succes!

Aartie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Cookie

Deze website maakt gebruik van cookies.